מה רואה הרופאה כשהיא מסתכלת עמוק לתוך האוזן? למה הרופא מאיר לנו עם פנס בעיניים? ומה אפשר לגלות בעזרת סטטוסקופ, פטיש רפלקסים ומדחום?
במרפאת הדובים של המוזיאון הילדים הופכים לרופאים ורופאות, לובשים חלוק לבן ויוצאים לבדוק ולטפל בדובים שהגיעו למרפאה עם תסמינים מפתיעים.
דרך משחק והתנסות במכשור רפואי אמיתי, הילדים יכירו את גוף האדם ואת הדרכים שבהן רופאים בודקים, מודדים ומאבחנים. הדובים ה"חולים" במרפאה אפילו נעזרים בחיישנים, מנועים, מסכים ואמצעים טכנולוגיים שהוטמעו בהם במיוחד – כך שהבדיקה הופכת לחוויה אינטראקטיבית, מסקרנת והרבה פחות מפחידה.
כי כשאתם הרופאים, פתאום ביקור במרפאה נראה הרבה יותר דוב!
(בתוספת 10 ש"ח לכרטיס)
מופע מדעי קצבי, מצחיק וסוחף שבו אנרגיה יוצאת מהספרים וקופצת לבמה!
דרך ניסויים מרהיבים, הדגמות מפתיעות ואינטראקציה חיה עם הקהל, המשתתפים מגלים כיצד אנרגיה נוצרת, משתנה ועוברת ממקום למקום בצורות שונות. הצופים מוזמנים להנות משילוב של בידור, סקרנות מדעית והומור עדכני, שממחיש עקרונות פיזיקליים בצורה נגישה, ויזואלית ובלתי נשכחת. המופע מצית את הדמיון, מעודד חשיבה מדעית ומשאיר ילדים ומבוגרים עם עיניים נוצצות ורצון להמשיך לחקור את העולם שסביבם.
המופע יעלה 1-3 פעמים ביום באודיטוריום בעלות נוספת של 10 ש"ח לכרטיס.
כתיבה ובימוי: אורי וייל | שחקנים: אביגיל אדרי ועוז סלוק
איך אפשר לבצע פעולות מרחוק באמצעות כמה מקלות עץ בלבד? בונים זרוע טריק - מנגנון דמוי מספריים שפועל כמנוף כפול, ומאפשר לבצע פעולות שונות מרחוק בעזרת יחידות קצה שמתחברות אליו.
הידיים שלנו הן פלא של הנדסה: הן יכולות להשחיל חרוזים, לדפדף בספר ולנגן בפסנתר, אבל גם להרים משאות, לחפור באדמה ולהפעיל כוח. הן מסוגלות לחוש מרקמים, טמפרטורה ולחות ולבצע אינספור פעולות מורכבות - כמעט בלי שנחשוב על כך.
בסדנה ננסה להפוך את כף היד שלנו ליחידת קצה של זרוע רובוטית. נבנה ונפעיל זרוע טריק ונגלה איך מנופים, תנועה ודיוק מאפשרים לנו לבצע פעולות מרחוק. תוך כדי, נבין גם מה הופך את היד האנושית למורכבת ומגוונת כל כך, ולמה אפילו זרועות רובוטיות מתקדמות עדיין מתקשות להתחרות בה.
הקיץ אמנם נגמר, אבל הכיף הרטוב ממשיך!
תערוכת המים "החופש לזרום" ממשיכה אצלנו גם בסוכות, והרחבה החיצונית הופכת למתחם אינטראקטיבי ענק מלא בניסויים, משחקים והתנסויות עם מים מכל הכיוונים.
בלב המתחם מחכה תעלת מים באורך כ־70 מטר המציעה בניית סכרים, תחנות שאיבה, תותחי מים ומוצגים מרתקים – כולל מוצג חדש על עקרון הכלים השלובים והסיפון.
מעבר לחוויה הרטובה, מחכים לכם מתחמים מיוחדים בשיתוף חברת 'מקורות', שבהם תנהלו את משק המים של ישראל דרך משטח הקרנה אינטראקטיבי ואובייקטים תלת-ממדיים, ובשיתוף חברת 'ארד מים', שיציגו מדי זרימה חדשניים ופעילות חווייתית על חסכון חכם במים.
אז הכינו מראש מגבות ובגדי החלפה – אתם עומדים להירטב!