במהדורה החגיגית של הניוזלטר האחרון של פרויקט היפטיה תוכלו לקרוא על המורשת שמשאיר הפרויקט לאחר סיומו. בין השאר תוכלו לקבל השראה מדרכים יצירתיות לגרום למעורבות של בני נוער בנושא מגדר ועיסוק ב STEM, וללמוד על אסטרטגיות להתייחסות למגדר במסגרת פיתוח תערוכות במוזיאונים.
הניוזלטר מציג את תהליך העיצוב והתכנון מאחורי הקלעים של מעבדה טכנולוגית חדישה לתלמידים ושל תערוכה חדשה לגילאי 1-5. תהליך הפיתוח כלל שילוב המלצות להתייחסות למגדר, שנכתבו במסגרת פרויקט היפטיה ופרויקט EDGE.
בניוזלטר מוצגות שלוש כתבות מעניינות האחת על הקשר בין התערוכה 2X200 אופניים, שמוצגת בימים אלו במוזיאון, השניה על כנס בינלאומי בנושא מגדר, שכתבה ד"ר יהודית אברהמי (חברה בועדה המייעצת הבינלאומית של פרויקט היפטיה) והשלישית ראיון עם גלית אגמון ורביטל דואק, שתי נשים מהאקדמיה ומהתעשייה שקמו ועשו מעשה לשינוי המצב.
רינת אברהמי-קרניאל עשתה היסטוריה: האישה הראשונה בישראל שהפכה למנהלת תחנת הכוח "רוטנברג" של חברת החשמל ואחת היחידות שממלאות תפקיד כזה בעולם. לכתבה בעברית >>לכתבה באנגלית >>
כדאי באופן כללי לדבר על נתר כי כדאי לדבר על אחד הסטריאוטיפים הבזויים ביותר שמתעקשים בעקשנות לשרוד גם בימינו אנו וגם במדינת ישראל ה"מודרנית" – הסטריאוטיפ לפיו גברים "טובים יותר" מאשר נשים במתמטיקה (ובשלל מקצועות "ריאליים" אחרים, אבל אני אדבר על מתמטיקה כי זה מה שאני מכיר).
מהשוואה שערך הלמ"ס בין נתונים של בעלי תואר שלישי בישראל לבין מדינות חברות ב-OECD עולה כי 51% ממקבלי התואר הן נשים ורוב הבוגרים הם ממקצועות המדעים וההנדסה.עוד עולה כי ישראל נמצאת בתחתית רשימת הבוגרים המועסקים עם 86.5% לעומת 98% בפולין ופורטוגל
There is no need to invite Maxine Fassberg to a conference for women. She just won't show up. Fassberg, Intel Israel's general manager and vice-president of technology and manufacturing for Intel Corp., employs over 8,000 workers. She's virtually the lone woman on the list of CEOs of major high-tech companies in Israel.
התערוכה "מדע זה כל הסיפור" היא תערוכה רב תחומית שיוצרת חיבורים בין סיפורי ילדים קלסיים בספרות העברית לבין עקרונות מדעיים ופתרונות טכנולוגיים פשוטים.
בתערוכה מגוון רחב של מוצגים פעילים בנושאים מתחומי המדע והטכנולוגיה שמעניינים ילדים וקרובים לעולמם. כל מוצגי התערוכה בנויים סביב "דף" מתוך ספר ילדים לגיל הרך.
השיח על הקשר שבין החינוך הפורמאלי לחינוך הבלתי פורמאלי מתקיים בקהילת החינוך המדעי זה שנים רבות. לאחרונה התרבו הניסיונות לאתר את נקודות הממשק ביניהם. אחת מהפעולות לגשר בין השניים היא תכנון משותף של יחידות הוראה-למידה שהן פרי פיתוח של מורים ואנשי חינוך מדעי במערכת החינוך הפורמאלית והבלתי פורמאלית ואשר מזמנות למידה בתוך בית הספר ומחוצה לו, למשל בסביבה מוזאלית.
ביומיום הן עוסקות בתגליות פורצות דרך ובמחקרים חדשניים, אבל מה קורה כשמבקשים מחבורת מדעניות לעלות על שמלה ועקבים? כתבתנו יצאה עם ד"ר אסנת זומר-פן, ישראלית שלישית ברציפות הזוכה בפרס "אונסקו-לוריאל לנשים במדע", לחגיגות הניצחון בפריז, ושמעה איזה מחיר משלמים כדי לפתור את תעלומת האוטיזם.
כריס אנדרסון, עורך "Wired" המיתולוגי ומאנשי הטכנולוגיה המשפיעים בעולם, זיהה את המהפכה הבאה - זו שמעבירה את הייצור מהתעשיינים לצרכנים, מהמפעלים למדפסת הביתית, מהמהנדסים לכל אדם עם חוש טכני. בראיון למוסף כלכליסט הוא מסביר מיהם "המייקרס", למה הוא הצטרף אליהם ואיך אנשים שמכינים לילדיהם צעצועים במדפסת תלת־ממד ישנו את הכלכלה ואת העולם