Skip to main content
header

לנסות בבית - מים וסוכר

מכינים בבית שלגון וברד ממיץ ומסוכר ובודקים כיצד משפיעה כמות הסוכר על התוצר המוגמר?

מה עושים?

הכינו 2 כוסות מיץ מתרכיז.

עדיף להשתמש בכוסות פלסטיק.

לכוס אחת הוסיפו  3 כפות סוכר וערבבו היטב. לכוס השנייה אל תוסיפו סוכר ושימו בתוכה כפית.

הכניסו את שתי הכוסות למקפיא ל-4 שעות.

מה מקבלים?

אם הוספתם מספיק סוכר לכוס הראשונה, תקבלו ברד מתוק וטעים. בכוס השנייה תקבלו שלגון קפוא (הכפית תעזור לחילוץ ולליקוק).

למה?

המים והסוכר שבמיץ יצרו תמיסה.

נוכחות הסוכר משפיעה על טמפרטורת הקיפאון של התמיסה.

ככל שריכוז הסוכר בתמיסה גבוה יותר, טמפרטורת ההקיפאון שלה יורדת.

חלקיקי הסוכר אינם מאפשרים התגבשות יעילה של מולקולות המים ומעכבים יצירת קשרים חזקים.  לכן, נוצרים גושישים קטנים של קרח ולא גוש אחד גדול.

לעובדה זו שימושים מועילים. לדוגמה, גלידה עם אחוז סוכר גבוה קופאת בטמפרטורה נמוכה יותר, ובמינוס 20 מעלות של המקפיא, הגלידה לא קפואה לגמרי ועדיין רכה ונוחה למאכל.

כעת גיליתם שבתמיסות ממותקות משתמשים גם לקבלת ברד במכונות המוכרות בקיוסקים.
 
נוצר בתאריך: 03/01/12
עודכן בתאריך: 18/05/15